Monday 7 January 2008

Dostlar alışverişte görmemeli; zira devir hesap devri...

...der başlığımız ama haftasonu çok dost gördük desem ben size anlarsınız herhalde... Soğuk moğuk dinlemedik hatunla "impulse buy" bile yaptık gömlek bedeni değiştirmek için gittiğimiz bir mağazada. Üniversitede pazarlama derslerinde ne çok kullanırlardı yabancı kelimeleri, bunu da öğretmek, anlatmak lazım, karşı değilim ama bi kere söyle sonra Türkçe'sini kullan değil mi ya! Neymiş "impulse buy"! Bildiğin "gaza gelip almak" işte! Sanki yabancı dilde söyleyince hesap özetine daha az yazıyorlar!

Bir gazetede yazıyordu, her yıl 1 dil yok oluyormuş, 70 yıl kadar sonra da dünya üzerinde sadece 2 dil konuşulacakmış. Olmaz demeyin, maybe it will happen! Tutto bene!

Şirketimin Milano'da düzenlediği bir kursta Kazakistan ofisinden birileri de vardı; yaşı 50 ve altında olanlar Kazakça bilmezmiş doğru dürüst, resmi dil Rusça imiş, ama şu andaki hükümet tekrar Kazakça'yı günlük hayata sokma konusunda çok ciddi adımlar atmış. Önce devlet dairelerinde herşey Kazakça olmuş, haliyle hangi ilgili bölüme gideceklerini hem Rusça hem Kazakça bilen birine sora sora bulabiliyorlarmış. Ne diyelim kolay gelsin!

1 comment:

Asortik Krep said...

Şu alışverişlerin sonunu da görebilseydik iyi olurdu :)
Hani biz yapamadığımız için..Buralarda öyle şeyler yok.En yakın alışveriş merkezi Muğla'da.Fazla para harcamak istemiyorsanız güneye yerleşin derim.Çok para kazansan da harcayacak yer yok!